Dags att byta till vinterdäck

Dags att byta till vinterdäck

För några år sedan gjordes reglerna om för när vinterdäck ska användas på fordon som färdas på svenska vägar, och sedan den 1 januari 2013 gäller denna regel även för tunga fordon. Enligt lagen måste man ha vinterdäck på sitt fordon mellan den 1 december och den 31 mars om det råder vinterväglag. Med vinterdäck menar man speciellt framtagna däck för vinterkörning och som är märkta på ett speciellt sätt. Vinterdäck finns både med och utan dubbar.

Både innan den 1 december och efter den 31 mars kan det naturligtvis råda vinterväglag på vägen och även under andra tider på året får dubbdäck användas om det är eller väntas bli vinterväglag. Det dessutom tillåtet att använda sig av dubbdäck oavsett om det råder vinterväglag eller ej under perioden 1 oktober till 15 april.

Hur vet man då om det är vinterväglag? Jo vinterväglag är när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. Det är sedan Polisen som avgör om det är vinterväglag eller ej på platsen.

VI HJÄLPER DIG

Men oroa dig inte! Besök oss idag så hjälper vi dig att få på dina vinterdäck! Om du skulle behöva ett par nya så kan vi självfallet även hjälpa er med det!

LEAVE A COMMENT

You comment will be published within 24 hours.

ONLINE APPOINTMENT

Book your appointment now and get $5 discount.

MAKE APPOINTMENT
LATEST POSTS
MOST VIEWED
TEXT WIDGET

Here is a text widget settings ipsum lore tora dolor sit amet velum. Maecenas est velum, gravida vehicula dolor

CATEGORIES

ARCHIVES

TAGS

© Copyright 2017 Bilservice i Kinna